Eén van de prachtig opgemaakte schalen
Overhandigen van „Zeeland Plat 4" aan mevr. Boertien.
ker niet op deze dag. Twee miniatuur
molens en een groot bord met „Zeeland-
Lekkerland" markeren de ingang die
naar het Zeeuwse Lekkerland verwijzen.
Precies om 12.00 uur heeft Diana, de
dochter van de heer Pekaar, eigenaar
exploitant van hotel Piccard, in char
mante Zeeuwse klederdracht een lint
doorgeknipt, waardoor de opening of
ficieel was geschied.
Via het informatieve gedeelte, waar
Dam Horeca Service een stand heeft met
allerlei artikelen en apparaten op het
gebied van visverwerking en presen
tatie, komen we in de grote zaal. Prach
tig opgemaakte schalen staan hier ten
toongesteld, alle gemaakt door leraren
en leerlingen van de Middelburgse
Streekschool, met advies van de vereni
ging van Chefkoks. In dezelfde zaal vin
den we ook de reeds bekende creatieve
mensen uit Sluis, die het Mosselbroodje
hebben uitgevonden. Met gulle hand
worden de warme broodjes uitgedeeld,
die uiteraard gretig aftrek vinden bij
het publiek.
Wat verderop vinden we een stand
van de Firma De Meulmeester uit Yer-
seke. specialisten op het gebied van
kreeft en oesters. De uitmonstering van
de stand laat dan ook niets aan de fan
tasie over. Manden vol met oesters staan
uitgestald, die deskundig worden open
gestoken en gepresenteerd aan de lief
hebbers.
Twee schitterend opgemaakte schalen
met als hoofdbestanddeel kreeft en oes
ters decoreren de stand.
Gezellige zitjes, waar men met een
drankje even kan verpozen, staan bij de
ingang van de grote tent, die het ge
hele parkeerterrein overspant. In deze
tent zijn de z.g. actieve deelnemers on
dergebracht. Het eerste wat opvalt bij
het betreden, zijn de prachtige show
schalen, die aangepast aan het gepre
senteerde staan opgesteld.
De Firma De Gruiter uit Middelburg
is een bedrijf dat gespecialiseerd is op
het gebied van visfileren. Een grote fi
leertafel staat opgesteld, waaromheen
dames, gestoken in klederdracht van
Arnemuiden, met rappe hand vis staan
te fileren. Een televisieploeg van „Van
Gewest tot Gewest" heeft dit ook ont
dekt en staat druk te filmen. In dezelfde
stand wordt de gefileerde vis in grote
bakovens klaargemaakt voor consump-
28