Officiële opening door Diana Pekaar.
nemers gaf tenslotte een definitieve ge
stalte aan deze promotie/presentatiedag.
Enkele feiten.
Een tent van 200 vierkant meter was
nodig om deelnemers, die actief bezig
zouden zijn met vis bakken e.d. onder
te brengen. De Nederlandse Vereniging
van Chefkoks werd ingeschakeld, even
als de afdeling Horeca-opleiding van de
Streekschool Middelburg (K.M.B.O.).
Een video presentatie over schelpdieren
wordt verzorgd door het productschap.
De Provinciale VVV stelt een foto-ex
positie over Zeeland beschikbaar, terwijl
een firma uit Zoutelande het Zeeuwse
presenteert in de vorm van allerlei kle
derdrachten en oude gebruiksvoorwer
pen.
Informatief en actief.
Al snel wordt duidelijk, dat het hele
evenement uit twee gedeelten dient te
bestaan: een informatief gedeelte met
video, folders, voorlichting enz., terwijl
tevens een actief gedeelte opgezet moet
worden.
Het gehele gelijkvloerse oppervlak van
hotel Piccard is voor deze dag beschik
baar, zodat in de kleine zaal het infor
matieve wordt ondergebracht, in de gro
te zaal het culinaire en in de tent op
het parkeerterrein kunnen de actieve
deelnemers hun stand opzetten.
De opzet is een zo groot mogelijk pu
bliek te bereiken dat geïnteresseerd is
in hetgeen wordt geboden. Voor 's a-
vonds wordt er vanaf 20.00 uur een
Zeeuwse avond georganiseerd, zodat ook
het grote publiek kennis kan maken
met hetgeen op dit gebied aan de markt
is.
Mevrouw Boertien, echtgenote van de
Commissaris van de Koningin in onze
provincie wordt bereid gevonden de eer
ste plaat van de vierde editie van de
Zeeland-Plat-serie in ontvangst te ne
men. Enkele artiesten die aan deze LP
hebben meegewerkt, zullen een optre
den verzorgen.
Donderdag 22 september.
Mocht men niet weten waar hotel Pic
card in Vlissingen zich bevindt, dan ze-
Showschaal met vis.
27