krukken en echte snert die wellicht niet culinair hoog staand is, maar altijd heerlijk smaakt. En niet te verge ten: ouderwetse kroketten, geserveerd door echte hof meesters die hun vak verstaan. Vriendelijk en snel. Ze hebben straks ander werk, hopen ze. De machinisten en stuurlieden nog niet. Ze adverteren op hun schip simpel en - hopelijk - effectief: Op zoek naar een nieu we uitdaging, beschikbaar vanaf 18 maart 2003 of eerder, afhankelijk van het aanbod. Telefoon... Buiten staan weinig mensen, het mooie weer ten spijt. Er wordt voornamelijk gegeten, gesproken, over legd, gebeld en gerust. Op de volle autodekken zijn chauffeurs in de weer met hun administratie of route kaarten. Er wordt ongeduldig op sturen getrommeld. Ze wachten om zo dadelijk verder te kunnen. Dat hoeft straks niet meer. Gelukkig maar... In Perkpolder gaan we niet van boord, dat mag eigenlijk niet, maar deze keer wel. We proeven het stille moment tussen het leeglopen van de boot en het vollopen voor de retourvaart. Een soort dood tij in het vaarschema, hoe vang je dat in beelden? We wachten en denken opeens aan al die keren dat we moesten 34 Zeeuws Tijdschrift 2003/2-3

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeuws Tijdschrift | 2003 | | pagina 36