De Kunder Schot, Schot De Kunder
de duurzaamheid spreekt aan en aquacultuur is duurzaam. Ook in ander opzicht hou
den ze er rekening mee. André: 'Jan Zoetewey is een kreeftenvisser, die verantwoord
te werk gaat. Als hij een zaaddragende kreeft in zijn korf heeft, dan gaat die terug
de Oosterschelde in. Bij zo'n man kopen we graag in.' Het geldt natuurlijk ook voor
vis. Ze zijn heel gericht op het inkopen van vis met het keurmerk van het Marine
Stewardship Council (MSC). Dat is een non-profit organisatie die in 1997 is opgericht
door het Wereld Natuurfonds en Unilever om duurzame visvangst te promoten. Het
gaat om vis en de vangst van vis die het onderwatermilieu niet of weinig aantasten en
die de visstand niet uitput.
Een mooi bedrijf hebben ze, Schot De Kunder of De Kunder Schot. Een
goede filosofie ook. Kwaliteit en duurzaamheid. Daarmee hebben ze succes. Onder
de naam Van As Zeeland hebben ze inmiddels driehonderd horeca-adressen, waaraan
ze meer of minder frequent leveren. Voor de helft daarvan zijn ze de enige leveran
cier van visserij- en aquacultuurproducten. Met vier chauffeurs brengen ze hun waar
naar restaurants in Brabant, Zeeland, de provincie Antwerpen en de Belgische kust
(Knokke, Heist, Blankenberge). Wie onderweg een bestelauto met de Zeeuwse leeuw
in rood oprijzend uit schaal en schelp voor een restaurant ziet staan kan het adres
noteren.