De Kunder Schot, Schot De Kunder de duurzaamheid spreekt aan en aquacultuur is duurzaam. Ook in ander opzicht hou den ze er rekening mee. André: 'Jan Zoetewey is een kreeftenvisser, die verantwoord te werk gaat. Als hij een zaaddragende kreeft in zijn korf heeft, dan gaat die terug de Oosterschelde in. Bij zo'n man kopen we graag in.' Het geldt natuurlijk ook voor vis. Ze zijn heel gericht op het inkopen van vis met het keurmerk van het Marine Stewardship Council (MSC). Dat is een non-profit organisatie die in 1997 is opgericht door het Wereld Natuurfonds en Unilever om duurzame visvangst te promoten. Het gaat om vis en de vangst van vis die het onderwatermilieu niet of weinig aantasten en die de visstand niet uitput. Een mooi bedrijf hebben ze, Schot De Kunder of De Kunder Schot. Een goede filosofie ook. Kwaliteit en duurzaamheid. Daarmee hebben ze succes. Onder de naam Van As Zeeland hebben ze inmiddels driehonderd horeca-adressen, waaraan ze meer of minder frequent leveren. Voor de helft daarvan zijn ze de enige leveran cier van visserij- en aquacultuurproducten. Met vier chauffeurs brengen ze hun waar naar restaurants in Brabant, Zeeland, de provincie Antwerpen en de Belgische kust (Knokke, Heist, Blankenberge). Wie onderweg een bestelauto met de Zeeuwse leeuw in rood oprijzend uit schaal en schelp voor een restaurant ziet staan kan het adres noteren.

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeelandboek / Zeeuws jaarboek | 2007 | | pagina 73