WINSTEN VERLIES DOOR J.J. DE VOS witwaarde van het plantaardige voedsel krijgen we terug in de vorm van vlees. Voor een econoom schrikbarende cijfers. Natuurlijk stap je niet van de ene op de andere dag over op vegetarische maaltijden. Je kunt dit beter wel overdacht doen. Een gezin loste dit zo op. Om te beginnen voerden ze één "vleesloze" dag in de week in. (Vr oeger was die er bij de katholieken ook al; op vrijdag). Het vlees werd vervangen door b.v. peulvruchten, vis of een graangerecht (rijst, spagetti etc.) met zuivelprodukten Dus gerechten waarmee men al min of meer bekend wasNa verloop van tijd werden er meerdere "vleesloze" dagen aan toegevoegd. De "kok" begon steeds meer te experimenteren met allerlei vegetarische gerechten en de huisgenoten genoten letterlijk mee. Er zijn genoeg vegetarische kook- boeken^in de handel die u op weg kunnen helpen en anders.Bij Pand 25 kunt u ook altijd met u vragen te re cht Smakelijk en gezond eten 1 1 Lekker Dier Jansveld 50 351 2 BG- Utrecht 2) Hoe leer je gezond eten? M en C v.d. Berge, Uitg. De driehoek A'dam. Eet/Kook Ekologisch van Gisteren en Hospers De Kleine Aarde. eruimd staat netjesl! Het zal wel bij iedereen bekend zijn, dat men nog steeds voortgaat met afbraak van het landschapsschoon Ondanks allerlei commissies en weet ik niet al wat voor or ganisaties welke iedereen en alles moeten begeleiden om het leven zgn. "zo dragelijk mogelijk te maken", gebeuren er toch nog zaken waar je de dag van vandaag nog stom ver wonderd over kunt zijn. Bietsend langs Polderwegen en door oude weggetjes kunnen bepaalde gebeurtenissen toch nog ergernis opwekken. Zo ook laatst aan de Verkorting tussen de buurtschap De Val naar de zeedijk richting Terneuzen. Vroeger, zowat 10 jaar geleden lag daar vanaf de huisjes aan de Val naar de zeedijk, een schitterend dijkje met daarachter een weiland. Wat bomen en oude afscheidings heggen. Altijd goed voor vogels en hier en daar wat wilde begroe ii'ng

Tijdschriftenbank Zeeland

de Steltkluut | 1985 | | pagina 34