WINSTEN VERLIES
DOOR J.J. DE VOS
witwaarde van het plantaardige voedsel krijgen we terug in
de vorm van vlees. Voor een econoom schrikbarende cijfers.
Natuurlijk stap je niet van de ene op de andere dag over op
vegetarische maaltijden. Je kunt dit beter wel overdacht
doen. Een gezin loste dit zo op.
Om te beginnen voerden ze één "vleesloze" dag in de week in.
(Vr oeger was die er bij de katholieken ook al; op vrijdag).
Het vlees werd vervangen door b.v. peulvruchten, vis of een
graangerecht (rijst, spagetti etc.) met zuivelprodukten
Dus gerechten waarmee men al min of meer bekend wasNa
verloop van tijd werden er meerdere "vleesloze" dagen aan
toegevoegd. De "kok" begon steeds meer te experimenteren
met allerlei vegetarische gerechten en de huisgenoten
genoten letterlijk mee. Er zijn genoeg vegetarische kook-
boeken^in de handel die u op weg kunnen helpen en
anders.Bij Pand 25 kunt u ook altijd met u vragen te
re cht
Smakelijk en gezond eten 1
1 Lekker Dier Jansveld 50 351 2 BG- Utrecht
2) Hoe leer je gezond eten? M en C v.d. Berge, Uitg.
De driehoek A'dam.
Eet/Kook Ekologisch van Gisteren en Hospers
De Kleine Aarde.
eruimd staat netjesl!
Het zal wel bij iedereen bekend zijn, dat men nog steeds
voortgaat met afbraak van het landschapsschoon
Ondanks allerlei commissies en weet ik niet al wat voor or
ganisaties welke iedereen en alles moeten begeleiden om
het leven zgn. "zo dragelijk mogelijk te maken", gebeuren
er toch nog zaken waar je de dag van vandaag nog stom ver
wonderd over kunt zijn.
Bietsend langs Polderwegen en door oude weggetjes kunnen
bepaalde gebeurtenissen toch nog ergernis opwekken.
Zo ook laatst aan de Verkorting tussen de buurtschap
De Val naar de zeedijk richting Terneuzen.
Vroeger, zowat 10 jaar geleden lag daar vanaf de huisjes
aan de Val naar de zeedijk, een schitterend dijkje met
daarachter een weiland. Wat bomen en oude afscheidings
heggen. Altijd goed voor vogels en hier en daar wat wilde
begroe ii'ng