Di Wimouf LEVENSMIDDELEN KIEKPLAETE KOOKDEMONSTRATIES Aflevering 161 herfst 2008 lijkt je dat geen goed idee? En verder zou ik nog graag een Zeeuws fotoboek maken met de dialectonderschriften. En dan niet alleen museale onderwerpen, maar ook natuur en folklore erbij betrekken. Misschien had ik dat al eerder moeten noemen: dialectbevordering. Daar heb ik ook nog wel een paar leuke ideetjes voor. Het lijkt me een prima gedachte het interview nu af te sluiten. Als een soort open einde. De wind is ondertussen wat opgestoken en ik moet nog een heel eind rijden. Meer dan een uur. Ik realiseer me dat we beiden aan de rand van het Zeeuwse dialectgebied wonen en dat het dialect daar nog heel levendig is. Gelukkig maar. Van Dale woonde per slot van rekening ook aan de rand van Nederland, peins ik terwijl ik richting Westerscheldetunnel rij. Dertig jaar in de redactie van Nehalennia, da's daerom ook nii niks. Pau Heerschap, Ouddorp Indisch eten Het is tegenwoordig heel normaal dat je in Nederland een maaltijd haalt bij de Chinees en gaat eten in een Thais, Egyptisch, Grieks, Vietnamees, Indisch, Mexicaans of Italiaans restaurant. Er is een keur aan restaurants in Nederland. Er zijn ook talrijke kookboeken te koop over exotisch voedsel. Er is in ons land eigenlijk niemand meer die niet eens een keer 'vreemd' gegeten heeft. Toch is er een tijd geweest dat dit niet zo was. In 1931 stond bijgaande advertentie van warenhuis De Bijenkorf over kennismaken met Indisch eten in de kranten. Deze afbeelding staat niet zo maar in Nehalenniamaar het is de eerste 'kiekplaetevan een nieuwe vragenrubriek. Naast de gebruikelijke vragenlijst zal er vanaf nu in Nehalennia steeds een afbeelding staan om een reactie van u over een bepaald onderwerp uit te lokken. Het eerste onderwerp is Indisch eten. Wat komt er bij u boven als u naar deze advertentie kijkt? Wanneer at u voor het eerst ONZE AFDEEUNG 4°E ETAGE WU VANAF MOSGEN .vw^CKKn '..jfSFAN 10-12 EN VAN 3-5 UUR VXNEENIGE INDISCHE GERECHTEN KROEPOEK OEDANG, BAMI, NASSI GORENG WELKE TEVENS TER PLAAT. SE GEPROEFD KUNNEN WORDB* SAMBALS, dh». «rt. p. a 0.33 BOEMBOES, «|lv. *rtp.fL 0.32 SIROPEN, dfvT'jmaken Vl Ré*ch 1.80 SIROPEN, dlv. smeken per (latch 0.73 KETJAPS I p, »/l ft 0.63 KETJAPS II p. V< 0.80 KETJAPS Ip.'/,1L 1.23 KETJAPS n p. I/, fl. .0.98 TJAMPOER ADO EK, pt flatch 0.88 KERRIE OJAWA, per ilesch.2.00 0.60 0.18 PETEH ASSIN per flesch 200 0.65 0.40 KLAPPEROLIE,p.fl.0.80 0.4O MANISANS. per Heseh 0.70 PETIS OEDANG (SIDHOARDJO) p.pot 0.03 AGAR AGAR per «tang 0.12 KRUIDEN, dhr. *rt par lood0.00 KLOWAKS NOTEN, 8 KEMIRIES NOTEN, 12 •tuk»0.10 TEMPEH par cm» 0.38 KROEPOEK OEDANG per c-oi0.43 KROEPOEK Stdhoerdio per en»0.30 KROEPOEK MEUNDJO per cm»0.38 KROEPOEK (KAN, per ©ex0.40 TENGTENG KATJANG per ont0.84 TENG TENG WIDJENG per on*0.34 GOELALIE per on. 0.40 ASSEMKOEKJES p. on» 0.43 GECONFUTE ASSEM. per om0.38 KLAPPER per pond 0.40 MIE, per pond IN ONZE LUNCHROOM §e Etage, serveèren wij vanaf dien datum de volgende Indische schotels: SAJOUR ASSEM TOMATE NASSI GORENG BAMI BABI KETJAP KERRIE BENGAIA AJAM RIETJA ENZ opgediend door Indische bedienden -QOTTeonn m

Tijdschriftenbank Zeeland

Nehalennia | 2008 | | pagina 70