54. Hoe noemt u het nu? W. (Ok.: schouderkarbonade: Osb.: cotelet): ZB. (Bsl. en R 1.: karbonadeDw. en Hrh.: haaskarbonadeHrh. ook vèrkeslappen: Ier. en Kn.: kotelet(je)): I. (Po.: karbonaadjePo./Scherp.: riblapje): SchD. (Bns.: procureurlap, is zonder been; Rn;.: karbonadeZr.: kasseier rib): ZVW. (Nvt.: speklapje): LvA. (Ax.: krabbetjesZVO-zd. (C karbonade): 55. Een lap rundsvlees (soms kalfs- of paardenvlees) van de bovenbil? Het is erg lekker n wordt vaak samen met friet gegeten. Bief(stuk)(stik) Zeeland algemeen. ZVO-zd. (Cg.: dik Ie lende). 56. Runderbiefstuk met een randje vet eraan? W. (Ok.: lendebiej): ZB. entrecóte (Bsl.; Ier.;Kwd.; Ndp.; Ovz.; RIL: runderlapje): T. (Phi.; lendebiefstuk: Po.: entrecóte):SchD. (Rn;.: biefstuk): ZVW. (Cz./Zzd.: rènderbiefstuk: Nvt.: entrecóte): LvH. (Lam./Kt.: entrecóte): GO 1 (Odp.: entrecóte);Hoe noemde u dat stuk vlees vroeger? W. (Ok.: lende: Osb.: deurrege vlei ZB. (Dw., Hrh. en Ndp.: deurrege rund)vlêêsOvz.: rundvlêês: RIL: runderlapje): T. (Pb lendebiefstuk): SchD. (Bns.: runderlende: Rns.: biefstuk: Zr.: bieflapje): ZVO-zd. (Cg.: korte rib: Ovs.: antrekoo): 57. Hoe noemt u dat stuk vlees nu? Entrecóte W. (Ok.:; Osb.: deurrege vlêês): ZB. (Dw.; Hi Ndp.; RIL: runderlapje): T. (Po. ook lendenbiefstuk): SchD. (Bns.; Nwk.; Rns.: biefstuk: Z bieflapje): ZVW. (Cz./Zzd.: biefstuk: Nvt.); LvH. (Lam./Kt.); ZVO-zd. (Cg.); 58. Het been het vlees tussen de enkel en de knie van een rund, het onderbeen? Schienkd, schinkel, schenkel Zeeland algemeen. T. (Ovm.: schenkelvleis, vö de soep saemen ui gehaktballetjes): SchD. (Nwk.: knoeste: Zr.: achtervoet): ZVO-zd. schinkele (Ovs.; Zdp.); 59. Het meest malse deel van de rug van een rund? W. (Ok.: nikking, 'aes: Osb.: lende): Z 5. (Bsl.: 'aes: Dw., Hrh., Kwd., Ndp. en Ovz.: ossehaas: Kn.: biefstuk van de haas): T. (Mtc kogelbiefstuk: Ovm.: biefstuk: Phi.: runderhaas: Po.: bieft: Tin.: stik van de rik): SchD. (Bn runderhaas: Rns.: lendelap: Zr.: haas): ZVW. (Nvt.: rosbiefLvH. (Lam./Kt.: lendestuk): ZVO-zl. (Cg.: filet puur, Kw.: lendenstuk: Ovs.: fielee): 60. Een stuk vlees van het schouderstuk van een varken? W. (Ok.: voor'amme, uutgebêênce ribbe, uit rug, bloemstuk, uit schouder; Osb.: schouwer'amme): ZB. (Bsl.: voor'amme: Dw., Kwc Ndp. en Ovz.: schouder'amme: Hrh.: vèrkesvlêês: Kn.: schouderkarbonade: RIL: 'amme): T. (Mn schoertje: Ovm.: voor'amme: Phi. en Po./Scherp.: schouderkarbonade: Tin.: stik van de schoen SchD. (Bns.: bloemstuk, rollade: Nwk.: varkenskarbonade: Rns. en Zr.: schouderkarbonade ZVW. (Nvt.: een voor- of achter' amme): LvH. (Lam./Kt.: nen ast): ZVO-zd. (Cg.: zielte-ken: Kv, ast): GOfl. (Odp.: schouderkarbonade): VPut.: 't is van de schoer. 61. Een opgerold lapje vlees, met binnenin gehakt? Blinde vienke, slae-Zslaovienke Zeelai d algemeen. T. (aantek. Ovm.: mi vlêês is 't'n blinde vienke en mi spek 'n slaevienke: Phi.: 0( k rundervienke: Po. ook vienke): SchD. (Rns. ook rundervienke: Zr.: medaljonLvH. (Lam./Kt.: nen vink): ZVO-zd. blende vink (Ovs.; Zdp.); 62. Brokjes vlees van mindere kwaliteit? Ze zijn taai en moeten daarom lang sudderen o n gaar te worden. W. (Kod.: hacheevleis: Mik: Ok.: soepvleis,'utsepot): ZB. (Bsl.: minste 'utspet: Dw. en Ktg.: sudderlappen oftewel schoenzeule, schertswoord; Hrh. en Ovz.: stoofvlêês: lei.: kookvlêês: Ktg. ook draedjesvlêês: RIL: hacheevlêês): T. (Mtd. en Phi.: (h)acheevleis: Ovn suddervleis: Po. en Tin.: stoofvleis): SchD. (Bns.: suddervleis: Rns.: soepvleis: Zr.: hacheevleis): ZIVW. (Cz./Zzd.: taoi vleis: Nvt.: poulet, hacheevleis, stoofvleis): LvA. (Ax.: poelet, vöö in de gebraoi'n juun, asseevlêês): LvH. (Lam.Kt.: stoofvlêês): ZVO-zd. (Cg.: stoofvlêês: Ovs.: stofvlêêr, Zdp.: stoverèe): GOfl. (Odp.: sateevleis): 63. Kleine stukjes vlees op een metalen of houten spies gestoken? Saté(etjes) W. (Ok.); ZB. (Dw.; Hrh. en Kwd. ook spies: Kn.; Ndp.; Ovz.; RIL); T. (Mtd.; Po./Scherp.; Tin.); SchD. (Bns,: satee-vleis: Rns.; Zr.); ZVW. (Gde./Nvt.; Nvt.); ZVO-zd. (Cg.; Ovs.; Zdp.). 62

Tijdschriftenbank Zeeland

Nehalennia | 2005 | | pagina 64